Składniki*:
- 225 g mąki pszennej
- 150 g cukru
- pół łyżeczki sody oczyszczonej
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 25 g kakao
- 2 roztrzepane jajka
- 85 g roztopionego masła
- 300 ml śmietany
- 100 g posiekanej gorzkiej czekolady
- 100 g posiekanej białej czekolady
W drugim naczyniu wymieszać mokre składniki.
Połączyć zawartość obu naczyń, wymieszaj do połączenia się składników. Do masy dodać posiekaną czekoladę, wymieszać.
Wyłożyć formę do muffinek papilotkami. Ciasto nakładać do 3/4 wysokości.
Piec przez około 20 minut w temperaturze 200ºC do suchego patyczka.
Smacznego! :)
* Z podanej ilości składników wyszło mi 18 muffinek.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz